Caroline Glas

Caroline Glas is autodidact, maar al van jongs af aan bezig met haar grote passie schilderen. Diverse technieken heeft zij zich eigen gemaakt door steeds in verschillende stijlen te werken.    Aanvankelijk werkte ze vooral realistisch, maar ook ontwikkelde ze een eigen abstracte stijl. In verschillende periodes heeft ze diverse series gemaakt en geëxperimenteerd met textuur en materialen.

Op dit moment werk ik vooral met een mixed media van fotografie en schilderkunst, wat resulteert in spannende combinaties.

In de serie ” mystic people” maak ik voornamelijk portretten van prachtige zelfbewuste vrouwen die je aandacht vragen. Vrouwen die kracht uitstralen en je vanaf het doek imponeren met hun uitstraling, of juist ingetogen met een blik die zacht en dromerig is.

Warme kleuren, gemixt met oude documenten, papier, verf, laag over laag , steeds opnieuw zoekend naar de juiste combinatie van schoonheid en imperfectie.

Overgoten met een laag epoxy wordt het werk compleet en wordt het schilderij een eenheid van vorm, kleur en beweging.

De kick als je voor een leeg doek staat, niet durft te beginnen, maar uiteindelijk in een roes raakt en er wat moois ontstaat, dat blijft een geweldig gevoel …